مهم‌ترین اتفاقات ادبی سال ۲۰۱۸

مهم‌ترین اتفاقات ادبی سال ۲۰۱۸

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۳
  • بازدید: 1098

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از لیت‌هاب، سال ۲۰۱۸ به نفس‌های آخر نزدیک می‌شود و سال آثار سیاسی و شگفتی‌های فرهنگی به پایان می‌رسد


اضافه شدن بخش «ترجمه» به جایزه کتاب ملی آمریکا
امسال بخش «ترجمه» به جایزه ملی کتاب آمریکا اضافه شد زیرا مدیران این جایزه بر این عقیده هستند که برجسته کردن آثار ترجمه‌شده سبب می‌شود خوانندگان آمریکایی با فرهنگ دیگر کشورها آشنا شوند. در اولین دوره نام مترجمینی چون جومپا لاهیری، آن گلداشتاین، و امیلی ویلسون در میان نامزدها بود و در نهایت جایزه این بخش به کتاب «مأمور سری» نوشته یوکو تاوادا از ژاپن و ترجمه مارگارت میتوستانی رسید.
 
بنیاد جایزه قلم آمریکا از دونالد ترامپ شکایت کرد
جایزه قلم آمریکا از دونالد ترامپ برای نقض اولین اصلاحیه قانون کشور شکایت کرد. این بنیاد معتقد است ادعای رئیس‌جمهور مبنی بر انتشار اخبار جعلی موجب کاهش اعتبار رسانه‌ها شد و با صدور دستور راه ندادن بعضی از رسانه‌ها به کاخ سفید کار زشتی انجام داد. بنیاد جایزه پِن در شکایتش اعلام کرد فقط در صورتی که ترامپ از قدرتش برای ساکت کردن رسانه‌ها و عقاید مخالف سوءاستفاده نکند از شکایتش دست برنمی‌دارد.
 
نامزدی رمانی تصویری در جایزه من بوکر برای اولین بار
برای اولین در تاریخ جایزه معتبر بوکر رمانی تصویری در میان نامزدها قرار گرفت. داستان تصویریِ نیک دورناسو تحت عنوان «سابرینا» در سال ۲۰۱۸ مورد توجه قرار گرفت. زادی اسمیت درباره «سابرینا» گفت: «بهترین کتابی است که درباره شرایط حال حاضر دنیا خوانده‌ام.» با اینکه بعضی از مردم نامزدی این داستان تصویری را به نامزدی باب دیلن در نوبل ادبیات مانند کردند و معتقدند ترانه را به جای شعر و حالا رمان تصویری را به جای داستان جا می‌زنند! اما به نظر می‌رسد اَشکال داستان‌نویسی در عصر حاضر در حال تغییر است.
 
مرگ وی. اس. نایپول
در ماه آگوست امسال وی. اس. نایپول، نویسنده ترینیدادی-بریتانیایی از دنیا رفت. نویسنده داستان «خانه‌ای برای آقای بیسواس» برنده جایزه نوبل ادبیات و بوکر شده بود. کمیته‌ای که در سال ۲۰۰۱ نایپل را شایسته جایزه نوبل دانستند آثارش را برای «دارا بودن چشم‌انداز روایی منسجم و دقتی بدون‌نقص که خواننده را به دیدن تاریخ سرکوب‌شدگان مجبور می‌کند» ستایش کردند.
 
«بیمار انگلیسی» برنده بوکر طلایی شد
جایزه بوکر طلایی برای بزرگداشت نیم قرن از برگزاری جایزه بوکر برگزار شد و مایکل اونداتیه موفق شد این جایزه را از آن خود کند. «بیمار انگلیسی» توسط کامیلا شمسی انتخاب و در میان نامزدها قرار گرفته بود.
 
آتش گرفتن موزه ملی برزیل و سوختن چند اثر مهم
۲۰۰ سال است که موزه ملی برزیل در ریودوژانیرو از ادبیات تاریخی و آثار فرهنگی نگهداری می‌کند. در ماه سپتامبر امسال آتش ۹۰ درصد از موزه را سوزاند و آثاری درباره آموزش چند زبان مرده دنیا را از بین برد.
 
رشد آثار سیاسی
دونالد ترامپ همیشه ادعا می‌کند تأثیر خوبی بر اقتصاد آمریکا گذاشته است اما شاید همه مردم با این ادعا موافق نباشند. این در حالی است که نمی‌توان تأثیر رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا بر افزایش نگارش آثار سیاسی حاضر در قفسه‌های کتابفروشی را انکار کرد. از داستان «آتش و خشم» نوشته مایکل وولف گرفته تا «ترس» نوشته باب وودوارد نشان می‌دهد آمریکایی‌ها علاقه زیادی به خواندن آثاری درباره تاریخ تاریکِ کنونی کشورشان دارند.